Falešný perník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 8 lžic cukr 8 lžic olej 2 ks vejce 6 lžic kakao 2 dl mléko 12 lžic polohrubá mouka 1 balíček prášek do perníku
Postup Falešný perník recept
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny (cukr, olej, vejce, kakao, mléko, mouku a prášek do perníku) smícháme a vzniklé těsto nalijeme na menší plech, nemusíme jej vymazávat ani vysypávat.
Perník pečeme v předehřáté troubě na 250 °C 15 - 25 minut. Pro zkoušku upečení zapíchneme špejli, když se těsto nelepí, je perník hotov.
Falešný perník můžeme po upečení různě doupravit. Třeba čokoládovou polevou a posypat mletými ořechy či kokosem. Nebo posypat strouhanými čokoládovými hoblinami. Můžeme perník také překrojit příčně a potřít marmeládou a zase spojit.
Perník je ale dobrý i sám o sobě bez ničeho.
Přeji s falešným perníkem dobré mlsání.