Falešný perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
8 lžic cukr
8 lžic olej
2 ks vejce
6 lžic kakao
2 dl mléko
12 lžic polohrubá mouka
1 balíček prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny (cukr, olej, vejce, kakao, mléko, mouku a prášek do perníku) smícháme a vzniklé těsto nalijeme na menší plech, nemusíme jej vymazávat ani vysypávat.

  2. Perník pečeme v předehřáté troubě na 250 °C 15 - 25 minut. Pro zkoušku upečení zapíchneme špejli, když se těsto nelepí, je perník hotov.

  3. Falešný perník můžeme po upečení různě doupravit. Třeba čokoládovou polevou a posypat mletými ořechy či kokosem. Nebo posypat strouhanými čokoládovými hoblinami. Můžeme perník také překrojit příčně a potřít marmeládou a zase spojit.

  4. Perník je ale dobrý i sám o sobě bez ničeho.

  5. Přeji s falešným perníkem dobré mlsání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!