Fazole ala Bosna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks brambory
2 ks cibule
2 ks mrkev
150 g anglická slanina
300 g červené fazole
1 balíček Vitana

Postup přípravy receptu

  1. Červené fazole necháme aspoň 3 hodiny namočené. Poté slijeme vodu, propláchneme. Fazole vložíme do papiňáku, zalijeme dostatečným množstvím vody (cca 2, 5l), ochutíme solí a nasypeme celý pytlík Vitana šikovné recepty plněné papriky. Fazole vaříme v papiňáku asi 40 minut.

  2. Mezitím nakrájíme slaninu na větší kousky, nadrobno nakrájíme cibulku. Obě suroviny dáme osmahnout na pánev. Oloupeme brambory a překrojíme na čtvrtky, mrkev oloupeme a překrojíme na 2 - 3 ks.

  3. K fazolím do papiňáku přidáme cibulku se slaninou, brambory a mrkev a necháme ještě asi ještě 10 minut v papiňáku vařit.

  4. Fazole ala Bosna má konzistenci spíše řidší, skoro jako polévka. Fazole můžeme ozdobit petrželkou a podáváme je s chlebem. Fazole ala Bosna jsou nejlepší druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!