Fazole mungo s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 ks rajčata
2 lžíce olivový olej
2-3 ks jarní cibulka s natí
400 g fazole mungo
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř
koření Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Mungo fazole propláchneme a necháme namočené ve vodě přes noc (8 - 12 hodin). Poté fazole scedíme a v nové vodě, kterou jsme osolili, uvaříme doměkka. Stačí cca 10 - 15 minut. Poté mungo scedíme.

  2. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky, očištěnou cibuli i s částí natě nakrájíme najemno.

  3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme rajčata, krátce orestujeme a přisypeme scezené mungo fazole. Vše dobře promícháme, osolíme, opepříme a ochutíme kořením Horalka. Pár minut prohříváme a máme hotovo.

  4. Fazole mungo podáváme jako teplý hlavní chod. Můžeme podávat samotné, nebo přikusovat chléb. Hodí se i jako teplá zeleninová příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!