Fazole s mexickou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks skořice
1 ks cibule
200 g žampiony
olivový olej
1 dl červené víno
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
1 konzerva červené fazole
1 dl sladký kečup
1 konzerva bílé fazole v rajčatové šťávě
podle chuti
sůl
pepř
chilli koření
čerstvý rozmarýn
nakládané chilli papričky
na ozdobu
100 ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Papriky s cibulí očistíme a nakrájíme na malé kousky. Žampiony rozkrojíme na půlky.

  2. Nakrájenou zeleninu a žampiony orestujeme na olivovém oleji v hluboké pánvi. Slijeme nálev z červených fazolí a přidáme spolu s bílými fazolkami do pánve a promícháme. Fazolovou směs ochutíme špetkou chilli, pepře a osolíme. Poté přilijeme červené víno. Na závěr přidáme rozmačkaný česnek, rozmarýn a dva kusy skořice vcelku. Fazole s mexickou omáčkou přiklopíme a při mírné teplotě vaříme 15 až 20 minut.

  3. Při podávání ozdobíme fazole s mexickou omáčkou lžící smetany. Podáváme s chlebem a tortillami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!