Fazole v pikantní omáčce s uzeninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 - 5 stroužků česnek 2 lžíce olej sůl 2 - 3 ks cibule 1 - 2 ks bobkový list 300 g velké bílé fazole 2 lžíce mletá sladká paprika 500 - 600 ml drůbeží vývar mletý černý pepř 100 ml smetana na vaření 1/4 - 1/2 lžičky mletá pálivá paprika 200 g mini párečky
Postup Fazole v pikantní omáčce s uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Velké bílé fazole namočíme na 12 hodin do studené vody. Nabobtnalé fazole scedíme, zalijeme čerstvou vodou a neosolené uvaříme téměř doměkka. Předvařené fazole slijeme a necháme na sítu okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno
Na oleji necháme zvolna zesklovatět cibulku a česnek. Pak přidáme sladkou i pálivou mletou paprikou a za stálého míchání vše krátce opečeme. Tento základ podlijeme vývarem, vložíme fazole, bobkový list, sůl, pepř a zakryté zvolna vaříme, dokud nebudou fazole zcela měkké. Pak odstraníme bobkový list a tyčovým mixerem několikrát promixujeme jen tak, aby se část fazolí rozmělnila a tím pokrm zahustila a ostatní fazole zůstaly celé. Pak k fazolím přidáme oblíbenou uzeninu (mohou to být nakrájené vídeňské mini párky nebo klobásky), směs zjemníme smetanou a zvolna prohřejeme
Fazole v pikantní omáčce s uzeninou rozdělíme na porce, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme jako hlavní chod.