Fazole v rajčatové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
10 ml olej
1 ks cibule
1 ks jablko
75 ml voda
2 ks mrkev
2 lžíce rajčatový protlak
1 ks bobkový list
1 lžíce sójová omáčka
1 špetka chilli koření
250 g bílé fazole
1 lžička mletá sladká paprika
400 g konzervovaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Namočené fazole scedíme, zalijeme čerstvou vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Plamen stáhneme, nádobu přikryjeme a 40 minut mírně vaříme. Uvařené fazole scedíme a odložíme stranou.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm 5 minut mírně smažíme nakrájený česnek a cibuli. Přidáme fazole a 3 minuty dusíme. Přidáme mrkev, jablko, rajčata, rajčatový protlak, papriku, chilli koření, bobkový list, sójovou omáčku a jablečnou šťávu nebo med. Přivedeme do varu, přikryjeme a mírně vaříme 30 - 40 minut. Jestliže je směs příliš suchá, přidáme trochu vody. Vyndáme bobkový list. Fazole v rajčatové omáčce dochutíme podle libosti.

  3. Fazole v rajčatové omáčce podáváme horké jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!