Fazole v tomatě s dušeným moravským zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 špetka sůl
1 lžička kari
2 lžíce cukr krupice
1 špetka mletý pepř
hladká mouka
1 ks větší cibule
mletý zázvor
1 plechovka bílé fazole v tomatové omáčce
1 sklenice sterilované sladkokyselé zelí
podle potřeby
voda
příloha
1 ks bramborový knedlík

Postup přípravy receptu

  1. Fazole v tomatě z plechovky vyndáme do kastrolku, na kterém jsme připravili tzv. čóns, tj. koření rozvinuté na tuku - užila jsem kari, mletý pepř a zázvor, lehce podlijeme horkou vodou a podusíme.

  2. Stejně tak na osmažené cibulce podusíme sterilované sladkokyselé zelí, též lehce podlijeme, přisladíme a nakonec po vydušení šťávy lehce zasypeme hladkou moukou a krátce ještě povaříme.

  3. Fazole v tomatě naostro s dušeným moravským zelím doplníme bramborovým knedlíkem buď jen koupeným polotovarem a nakrájeným, může být i připravený ze sáčku.

  4. Podáváme jako klasiku vepřo-knedlo-zelo, jen jsou místo toho "vepřo" ty fazole naostro. Dá se doplnit i na plátky nakrájeným uzeným tofu, napařeným současně s knedlíky a osmaženou na kolečka nakrájenou cibulkou posypanou na dušeném zelí.

  5. Chuťové buňky budou po tomto jídle přímo omámené. Fotku jsem nestihla udělat, protože jsem to hned všechno snědla, ale bylo to pěkné i na pohled.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!