Fazole v tomatě s dušeným moravským zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1 špetka sůl 1 lžička kari 2 lžíce cukr krupice 1 špetka mletý pepř hladká mouka 1 ks větší cibule mletý zázvor 1 plechovka bílé fazole v tomatové omáčce 1 sklenice sterilované sladkokyselé zelí podle potřeby voda příloha 1 ks bramborový knedlík
Postup Fazole v tomatě s dušeným moravským zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole v tomatě z plechovky vyndáme do kastrolku, na kterém jsme připravili tzv. čóns, tj. koření rozvinuté na tuku - užila jsem kari, mletý pepř a zázvor, lehce podlijeme horkou vodou a podusíme.
Stejně tak na osmažené cibulce podusíme sterilované sladkokyselé zelí, též lehce podlijeme, přisladíme a nakonec po vydušení šťávy lehce zasypeme hladkou moukou a krátce ještě povaříme.
Fazole v tomatě naostro s dušeným moravským zelím doplníme bramborovým knedlíkem buď jen koupeným polotovarem a nakrájeným, může být i připravený ze sáčku.
Podáváme jako klasiku vepřo-knedlo-zelo, jen jsou místo toho "vepřo" ty fazole naostro. Dá se doplnit i na plátky nakrájeným uzeným tofu, napařeným současně s knedlíky a osmaženou na kolečka nakrájenou cibulkou posypanou na dušeném zelí.
Chuťové buňky budou po tomto jídle přímo omámené. Fotku jsem nestihla udělat, protože jsem to hned všechno snědla, ale bylo to pěkné i na pohled.