Fazolková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 ks cibule 40 dkg vepřová plec 1 sklenice sterilované fazolové lusky podle chuti cukr sůl sladká smetana 3 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř hovězí masox podle potřeby instantní jiška voda na podlévání
Postup Fazolková omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vepřovou plec nebo jiné maso nakrájíme na kostky.
Na oleji zpěníme cibuli. Zaprášíme ji paprikou a přidáme kostky vepřového masa. Maso osolíme, opepříme a jen chvíli orestujeme, aby nám paprika nezhořkla. Pak zalijeme vodou, přidáme kousek masoxu a necháme dusit doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou. Množství vody určujeme podle toho, kolik budeme chtít omáčky.
Mezitím si otevřeme skleničku sterilovaných fazolových lusků, které si scedíme a lák si schováme. Fazolky ještě pokrájíme na menší kousky.
Do měkkého masa vhodíme scezené fazolky a chvíli je dusíme s masem. Pak vše trošku přisladíme a dolijeme lákem z fazolek. Fazolkovou omáčku musíme ochutnat a pak dle chuti doléváme sladkokyselý lák.
Nakonec omáčku zahustíme instatní jíškou. Fazolková omáčka může být klidně hustší, protože po vypnutí, když přestane bublat, do ní vlijeme jednu smetanu na vaření.
Fazolkovou omáčku podáváme s kynutým knedlíkem, těstovinami nebo vařenými brambory.
Toto jídlo můžeme připravovat v tzv.papiňáku, čímž si dobu přípravy podstatně zkrátíme. Používáme instatní jíšku, ale můžeme si ji sami udělat čerstvou.