Fazolková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 ks cibule
40 dkg vepřová plec
1 sklenice sterilované fazolové lusky
podle chuti
cukr
sůl
sladká smetana
3 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
hovězí masox
podle potřeby
instantní jiška
voda na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vepřovou plec nebo jiné maso nakrájíme na kostky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli. Zaprášíme ji paprikou a přidáme kostky vepřového masa. Maso osolíme, opepříme a jen chvíli orestujeme, aby nám paprika nezhořkla. Pak zalijeme vodou, přidáme kousek masoxu a necháme dusit doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou. Množství vody určujeme podle toho, kolik budeme chtít omáčky.

  3. Mezitím si otevřeme skleničku sterilovaných fazolových lusků, které si scedíme a lák si schováme. Fazolky ještě pokrájíme na menší kousky.

  4. Do měkkého masa vhodíme scezené fazolky a chvíli je dusíme s masem. Pak vše trošku přisladíme a dolijeme lákem z fazolek. Fazolkovou omáčku musíme ochutnat a pak dle chuti doléváme sladkokyselý lák.

  5. Nakonec omáčku zahustíme instatní jíškou. Fazolková omáčka může být klidně hustší, protože po vypnutí, když přestane bublat, do ní vlijeme jednu smetanu na vaření.

  6. Fazolkovou omáčku podáváme s kynutým knedlíkem, těstovinami nebo vařenými brambory.

  7. Toto jídlo můžeme připravovat v tzv.papiňáku, čímž si dobu přípravy podstatně zkrátíme. Používáme instatní jíšku, ale můžeme si ji sami udělat čerstvou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!