Fazolová paštika recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
80 ml olej
sůl
2 ks cibule
200 g červené fazole
2 ks natvrdo vařená vejce
2 lžíce paštikové koření
50 g piniové oříšky nebo slunečnicová semínka
4 lžíce směs bylinek (petrželka, oregano, pažitka)
příloha
pečivo
čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Červené fazole opláchneme a nejlépe přes noc namočíme. Druhý den je uvaříme doměkka, vývar vydusíme.

  2. Vychladlé fazole pomeleme na masovém strojku s oloupanou cibulí a česnekem, přidáme natvrdo vařená, vychladlá a rozsekaná vejce,sůl, koření, olej a zelené natě drobně nasekané a dobře promícháme. Nakonec vmícháme sekané oříšky nebo semínka.

  3. Paštiku necháme několik hodin odležet.

  4. Fazolovou paštiku podáváme s pečivem a zeleninou. Může být rajče, ředkvičky, okurka nebo paprika.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!