Fazolová paštika recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 80 ml olej sůl 2 ks cibule 200 g červené fazole 2 ks natvrdo vařená vejce 2 lžíce paštikové koření 50 g piniové oříšky nebo slunečnicová semínka 4 lžíce směs bylinek (petrželka, oregano, pažitka) příloha pečivo čerstvá zelenina
Postup Fazolová paštika recept
Postup přípravy receptu
-
Červené fazole opláchneme a nejlépe přes noc namočíme. Druhý den je uvaříme doměkka, vývar vydusíme.
Vychladlé fazole pomeleme na masovém strojku s oloupanou cibulí a česnekem, přidáme natvrdo vařená, vychladlá a rozsekaná vejce,sůl, koření, olej a zelené natě drobně nasekané a dobře promícháme. Nakonec vmícháme sekané oříšky nebo semínka.
Paštiku necháme několik hodin odležet.
Fazolovou paštiku podáváme s pečivem a zeleninou. Může být rajče, ředkvičky, okurka nebo paprika.