Fazolová polévka s kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 l vývar
250 g brambory
1 kg kuřecí maso
425 ml konzervovaná rajčata
100 g nakládané bílé fazole
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Nakládané bílé fazole slijeme z nálevu. Pokud použijeme čerstvá rajčata, tak je spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky.

  2. V hrnci rozpálíme olej, kuřecí maso na něm krátce orestujeme, přelijeme ho vývarem a vaříme asi půl hodiny. Poté přidáme k masu nakrájené brambory, rajčata a fazole. Vše necháme povařit, až změknou brambory. Polévku nakonec osolíme, opepříme a přidáme majoránku.

  3. Fazolovou polévku s kuřecím masem podáváme horkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!