Fazolová polévka s nálevem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 l voda 20 dkg kořenová zelenina 1 plechovka červené fazole v nálevu 1 plechovka sterilovaná fazole v chilli nálevu 1-2 dl sladkokyselý nálev z okurek (lák) podle chuti sůl polévkové koření podle potřeby hotová jíška
Postup Fazolová polévka s nálevem recept
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby nalijeme plechovku červených fazolí a plechovku fazolí v chilli nálevu a doplníme vodou. Pokud nemá být polévka moc ostrá, dáme více vody.
Dodáme mraženou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), utřený česnek, polévkové koření a sůl.
Když se polévka povaří, přidáme čistý nálev z okurek a zahustíme jíškou. Podle chuti se může přidat pokrájená uzenina nebo jen majoránka.
Fazolová polévka s nálevem by měla být sladkokyselé chuti s vůní kopru a mírně ostrá.
Fazolová polévka s nálevem je nejlepší teplá.