Fazolová polévka s nálevem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 l voda
20 dkg kořenová zelenina
1 plechovka červené fazole v nálevu
1 plechovka sterilovaná fazole v chilli nálevu
1-2 dl sladkokyselý nálev z okurek (lák)
podle chuti
sůl
polévkové koření
podle potřeby
hotová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Do nádoby nalijeme plechovku červených fazolí a plechovku fazolí v chilli nálevu a doplníme vodou. Pokud nemá být polévka moc ostrá, dáme více vody.

  2. Dodáme mraženou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), utřený česnek, polévkové koření a sůl.

  3. Když se polévka povaří, přidáme čistý nálev z okurek a zahustíme jíškou. Podle chuti se může přidat pokrájená uzenina nebo jen majoránka.

  4. Fazolová polévka s nálevem by měla být sladkokyselé chuti s vůní kopru a mírně ostrá.

  5. Fazolová polévka s nálevem je nejlepší teplá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!