Fazolová rozvárka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g slanina
sůl
1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 ks bobkový list
1 lžíce hladká mouka
500 g bílé fazole
4 ks jalbko

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do vody, aby nabobtnaly.

  2. Druhý den je v téže vodě uvaříme téměř doměkka.

  3. Během vaření oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na plátky. Před dovařením fazole osolíme a přidáme k nim jablka.

  4. Cibuli oloupeme a spolu se slaninou ji nakrájíme nadrobno. Na sádle osmhneme slaninu, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak vše zaprášíme moukou a přidáme k fazolím spolu s bobkovým listem.

  5. Fazole dovaříme doměkka. Horkou fazolovou rozvárku ihned podáváme


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!