Fazolové lusky na másle se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo nebo margarín
150 g anglická slanina
200 g fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky omyjeme, okrájíme konce a nakrájíme je na 2 - 3 cm dlouhé paličky.

  2. Na pánvi si rozpálíme lžíci másla a lusky nasypeme. Restujeme na másle, občas promícháme, mezitím si nakrájíme na malé kostičky slaninu, kterou přihodíme k fazolkám, přiklopíme pokličkou a necháme chvilenku podusit.

  3. Fazolové lusky odkryjeme, přidáme další lžíci másla a až se začne na fazolkách tvořit křupavá vrstva, vypneme a mírně dosolíme.

  4. Takto připravené fazolové lusky na másle se slaninou můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!