Fazolové placky s petrželkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 2 lžíce mléko 1 ks rohlík 1-2 lžíce polohrubá mouka 2-3 ks jarní cibulka s natí 250 g uvařené bílé fazole podle chuti sůl petrželka mletý pepř na obalení hladká mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Fazolové placky s petrželkou recept
Postup přípravy receptu
-
Uvařené bílé fazole umeleme, přidáme na kostičky nakrájený a předem mlékem navlhčený rohlík, vejce, polohrubou mouku, najemno nakrájenou cibulku i s natí a nasekanou petrželku. Směs na fazolové placky dochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
Z dobře promíchané směsi tvoříme menší fazolové placky, které obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na rozehřátém olej dozlatova.
Fazolové placky podáváme ještě horké, nejlépe se doplňují s vařeným bramborem a osvěžujícím zeleninovým salátem.