Fazolovo-bramborová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1 kg brambory
1 lžíce majoránka
5 l voda
1 kostka masox
100 g ztužený tuk
100 g polohrubá mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
1 balíček velké červené fazole

Postup přípravy receptu

  1. Fazole dáme do hrnce, zalijeme velkým množstvím vody a necháme 1 den odmočit.

  2. Na druhý den dáme fazole vařit v té vodě, ve které jsme je nechávali odmočit.

  3. Osolíme, přidáme 1 kostku masoxu a vaříme doměkka.

  4. Brambory si omyjeme, oškrábeme a nakrajíme na kostky.

  5. Po 45-ti minutách přidáme k vařeným fazolím brambory a vaříme doměkka.

  6. Na pánvi rozpustíme tuk, přidáme mouku a vytvoříme zásmažku.

  7. K hotové zásmažce přidáme mletou sladkou papriku a zamícháme.

  8. Dáme vychladit.

  9. Vychlazenou zásmažku přidáme do fazolí, zahustíme a necháme krátce provařit. Fazolovo-bramborovou polévku osolíme podle své chuti.

  10. Těsně před koncem vaření přidáme drcenou majoránku, chvíli povaříme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!