Fazolovo-bramborová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 1 kg brambory 1 lžíce majoránka 5 l voda 1 kostka masox 100 g ztužený tuk 100 g polohrubá mouka 1 lžíce mletá sladká paprika 1 balíček velké červené fazole
Postup Fazolovo-bramborová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole dáme do hrnce, zalijeme velkým množstvím vody a necháme 1 den odmočit.
Na druhý den dáme fazole vařit v té vodě, ve které jsme je nechávali odmočit.
Osolíme, přidáme 1 kostku masoxu a vaříme doměkka.
Brambory si omyjeme, oškrábeme a nakrajíme na kostky.
Po 45-ti minutách přidáme k vařeným fazolím brambory a vaříme doměkka.
Na pánvi rozpustíme tuk, přidáme mouku a vytvoříme zásmažku.
K hotové zásmažce přidáme mletou sladkou papriku a zamícháme.
Dáme vychladit.
Vychlazenou zásmažku přidáme do fazolí, zahustíme a necháme krátce provařit. Fazolovo-bramborovou polévku osolíme podle své chuti.
Těsně před koncem vaření přidáme drcenou majoránku, chvíli povaříme a můžeme podávat.