Fazolový páj recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - máslo
2 ks paprika
- - petrželka
1 kg brambory
2 ks cuketa
400 g fazole
- - pepř mletý
- - olej olivový
200 g rajčata sterilovaná
- - margarín
200 g cizrna

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme doměkka a slijeme vodu. Mezitím rozpálíme v pánvi olej a osmahneme polovinu česneku. Přidáme papriky, cukety a dusíme několik minut, potom vmícháme 3/4 rajčat. Ochutíme solí, pepřem a mícháme ještě 3 minuty.Předehřejeme troubu a v robotu rozmixujeme uvařenou cizrnu se zbylým česnekem, olejem a rajčaty. Smícháme ji se zeleninovou směsí, přidáme uvařené fazole a vše vlijeme do pekáčku. Brambory rozmačkáme s mlékem a máslem a margarínem. Kaši rozetřeme na zeleninovou směs s fazolemi, vidličkou uděláme ozdobné ornamenty, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme paprikou. V troubě pečeme dozlatova a zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!