Fazolový páj recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl - - máslo 2 ks paprika - - petrželka 1 kg brambory 2 ks cuketa 400 g fazole - - pepř mletý - - olej olivový 200 g rajčata sterilovaná - - margarín 200 g cizrna
Postup Fazolový páj recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme doměkka a slijeme vodu. Mezitím rozpálíme v pánvi olej a osmahneme polovinu česneku. Přidáme papriky, cukety a dusíme několik minut, potom vmícháme 3/4 rajčat. Ochutíme solí, pepřem a mícháme ještě 3 minuty.Předehřejeme troubu a v robotu rozmixujeme uvařenou cizrnu se zbylým česnekem, olejem a rajčaty. Smícháme ji se zeleninovou směsí, přidáme uvařené fazole a vše vlijeme do pekáčku. Brambory rozmačkáme s mlékem a máslem a margarínem. Kaši rozetřeme na zeleninovou směs s fazolemi, vidličkou uděláme ozdobné ornamenty, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme paprikou. V troubě pečeme dozlatova a zdobíme petrželkou.