Fazolový salát se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
2 l vývar z uzeného masa
500 g červené fazole
100 g uzená slanina
mletý černý pepř
2 ks papriková klobása

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme ve vývaru z uzeného masa doměkka a scedíme. Dobu přípravy zkrátíme tím, že fazole povaříme v tlakovém hrnci asi 15 minut.

  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji. Přidáme k ní na půl kolečka nakrájenou klobásu a opečeme dozlatova. Nakonec přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Cibuli necháme jen zesklovatět. Vše smícháme s ještě teplými fazolemi a nakonec podle chuti opepříme a osolíme.

  3. Ještě teplý fazolový salát se slaninou rozdělíme na talíře a ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!