Fazolový vepřový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
5 stroužků česnek
2 ks cibule
1 lžíce plnotučná hořčice
750 g vepřová plec
2 ks pikantní klobása
1 balíček mletá sladká paprika
1 konzerva sterilované červené fazole
podle chuti
olej
sůl
chilli koření
mletý černý pepř
podle potřeby
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, plecko na kostky velikosti sousta a klobásy také na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na trošce oleje (sádla) osmažíme dozlatova cibuli spolu se slaninou. Zatímco se nám ingredience smaží, plecko nakrájené na kostky osolíme, opepříme a smícháme s hořčicí. Maso spolu s prolisovaným česnekem přidáme do hrnce a necháme chvíli také osmažit, dokud se nám maso nezatáhne. Poté směs posypeme mletou paprikou a chilli kořením. Já používám koření z mlýnku, můžeme také přidat nakrájenou chilli papričku. Směs zamícháme a podlijeme asi 0,5 litrem vody, přikryjeme pokličkou a necháme 60 minut vařit.

  3. Po hodině do hrnce přidáme konzervu červených fazolí a nakrájenou klobásu. Podle potřeby a chuti dolijeme vodou a vaříme dalších 15 minut. Nakonec směs zahustíme jíškou podle potřeby, já používám hotovou jíšku.

  4. Fazolový vepřový guláš podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!