Fazolový vepřový guláš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 5 stroužků česnek 2 ks cibule 1 lžíce plnotučná hořčice 750 g vepřová plec 2 ks pikantní klobása 1 balíček mletá sladká paprika 1 konzerva sterilované červené fazole podle chuti olej sůl chilli koření mletý černý pepř podle potřeby jíška
Postup Fazolový vepřový guláš recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, plecko na kostky velikosti sousta a klobásy také na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na trošce oleje (sádla) osmažíme dozlatova cibuli spolu se slaninou. Zatímco se nám ingredience smaží, plecko nakrájené na kostky osolíme, opepříme a smícháme s hořčicí. Maso spolu s prolisovaným česnekem přidáme do hrnce a necháme chvíli také osmažit, dokud se nám maso nezatáhne. Poté směs posypeme mletou paprikou a chilli kořením. Já používám koření z mlýnku, můžeme také přidat nakrájenou chilli papričku. Směs zamícháme a podlijeme asi 0,5 litrem vody, přikryjeme pokličkou a necháme 60 minut vařit.
Po hodině do hrnce přidáme konzervu červených fazolí a nakrájenou klobásu. Podle potřeby a chuti dolijeme vodou a vaříme dalších 15 minut. Nakonec směs zahustíme jíškou podle potřeby, já používám hotovou jíšku.
Fazolový vepřový guláš podáváme s čerstvým chlebem.