Fenykl s vaječnou zálivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g zelené olivy plněné paprikou
2 ks střední fenykl
zálivka
sůl
2 ks vejce
1 lžička cukr moučka
3 lžíce olivový olej
bílý pepř
2 lžíce vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Očistíme fenykl, nať nakrájíme hodně nadrobno a ponecháme na ozdobu, zbytek nakrájíme na tenké plátky. Olivy překrájíme na poloviny.

  3. Ocet ochutíme cukrem, solí i pepřem a zašleháme olej. Nakonec do zálivky opatrně vmícháme vejce.

  4. Fenykl rozdělíme na dezertní talíře, posypeme jej olivami a přelijeme zálivkou. Fenykl s vaječnou zálivkou posypeme fenyklovou natí a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!