Fenykl s vaječnou zálivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g zelené olivy plněné paprikou 2 ks střední fenykl zálivka sůl 2 ks vejce 1 lžička cukr moučka 3 lžíce olivový olej bílý pepř 2 lžíce vinný ocet
Postup Fenykl s vaječnou zálivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce vaříme v mírně osolené vodě asi 10 minut natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
Očistíme fenykl, nať nakrájíme hodně nadrobno a ponecháme na ozdobu, zbytek nakrájíme na tenké plátky. Olivy překrájíme na poloviny.
Ocet ochutíme cukrem, solí i pepřem a zašleháme olej. Nakonec do zálivky opatrně vmícháme vejce.
Fenykl rozdělíme na dezertní talíře, posypeme jej olivami a přelijeme zálivkou. Fenykl s vaječnou zálivkou posypeme fenyklovou natí a ihned podáváme.