Filé Na zelené louce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g filé
podle chuti
3 stroužky česnek
sůl
šalvěj
citronová šťáva
olej na smažení
mletý zázvor
salát
2 lžíce máslo
100 g šunka
1 ks cibule
500 g šťovík
kari koření
4 lžíce smetana ke šlehání
na obalení
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Porce filé osolíme, pokapeme citronem. Ochutíme je šalvějí, zázvorem a česnekem a necháme uležet.

  2. Zatím si připravíme salát Zelená louka. Cibuli očistíme a spolu se šunkou ji nakrájíme nadrobno. Šťovík očistíme a nasekáme nahrubo. Rozpálíme pánev. Na ní rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přisypmeme šunku a necháme ji orestovat. Přisypeme šťovík, směs okořeníme solí a kari kořením, promícháme a zalijeme smetanou. Dusíme asi 5 minut.

  3. Během dušení si rozehřejeme v druhé pánvi olej. Porce filé obalíme v mouce a na oleji je restujeme dozlatova.

  4. Na nahřátý talíř ozdobně naservírujeme salát Zelená louka a na něj rozložíme porce křupavé ryby. Hotové filé ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!