Finská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5 ks brambory 0.3 ks celer 1 l voda 0.3 ks pórek 2 ks mrkev 1 ks pastinák 10 kuliček celý černý pepř 1 ks bobkový list 750 g hovězí hrudí
Postup Finská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Vodu osolíme. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a vložíme do vody. Vodu s masem přivedeme k varu. Odstraníme pěnu, dáme všechno koření, zmírníme plamen a hrnec s masem přikryjeme poklicí. Podle potřeby přilijeme trochu vody. Pěnu průběžně odstraňujeme. Žebro vaříme minimálně 90 minut.
Zatím si očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Kořenovou zeleninu přidáme k masu a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Pak polévku odstavíme, žebra vyjmeme, necháme trochu vychladit obereme z nich maso.
Do polévky vložíme maso, přidáme brambory a pórek a vaříme už jen do té doby, než změknou brambory. Polévku ještě dochutíme.
Finskou hovězí polévku podáváme s čerstvým chlebem.