Finská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks brambory
0.3 ks celer
1 l voda
0.3 ks pórek
2 ks mrkev
1 ks pastinák
10 kuliček celý černý pepř
1 ks bobkový list
750 g hovězí hrudí

Postup přípravy receptu

  1. Vodu osolíme. Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a vložíme do vody. Vodu s masem přivedeme k varu. Odstraníme pěnu, dáme všechno koření, zmírníme plamen a hrnec s masem přikryjeme poklicí. Podle potřeby přilijeme trochu vody. Pěnu průběžně odstraňujeme. Žebro vaříme minimálně 90 minut.

  2. Zatím si očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Kořenovou zeleninu přidáme k masu a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Pak polévku odstavíme, žebra vyjmeme, necháme trochu vychladit obereme z nich maso.

  3. Do polévky vložíme maso, přidáme brambory a pórek a vaříme už jen do té doby, než změknou brambory. Polévku ještě dochutíme.

  4. Finskou hovězí polévku podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!