Hrášková finská polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- cukr olej sůl majoránka 2 ks cibule 500 g hrách mletý pepř 2 l zeleninový vývar 200 ml smetana ke šlehání 150 g zelený hrášek 150 g uzený losos nať jarní cibulky
Postup Hrášková finská polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Přilijeme vývar, přidáme žlutý oloupaný hrách a posekanou majoránku, může být i sušená. Vaříme na mírném ohni asi 50 minut
Plátky lososa nakrájíme na proužky
Z polévkového základu vyjmeme vařený hrách, 2 lžíce dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Přilijeme 150 ml šlehačky a dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Směs vrátíme do polévky společně se zeleným hráškem a ještě chvíli povaříme
Do hotové polévky vložíme proužky lososa a zbylý hrách, můžeme doplnit ještě na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, ale nemusí být. Zbytek šlehačky ušleháme, každou porci kopečkem šlehačky ozdobíme a posypeme majoránkou
Foto: Shutterstock.com