Hrášková finská polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
majoránka
2 ks cibule
500 g hrách
mletý pepř
2 l zeleninový vývar
200 ml smetana ke šlehání
150 g zelený hrášek
150 g uzený losos
nať jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Přilijeme vývar, přidáme žlutý oloupaný hrách a posekanou majoránku, může být i sušená. Vaříme na mírném ohni asi 50 minut

  2. Plátky lososa nakrájíme na proužky

  3. Z polévkového základu vyjmeme vařený hrách, 2 lžíce dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Přilijeme 150 ml šlehačky a dochutíme solí, pepřem a trochou cukru. Směs vrátíme do polévky společně se zeleným hráškem a ještě chvíli povaříme

  4. Do hotové polévky vložíme proužky lososa a zbylý hrách, můžeme doplnit ještě na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, ale nemusí být. Zbytek šlehačky ušleháme, každou porci kopečkem šlehačky ozdobíme a posypeme majoránkou

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!