Opečený toast s vejcem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce máslo
petrželka
mletá pálivá paprika
česneková sůl
rajčatové pyré nebo kečup
4 plátky celozrnný toastový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme si toastovač na opékání, nastavíme střední stupeň a každý plátek chleba dáme opéct

  2. Mezitím si rozpálíme pánev s kouskem másla, rozklepneme vejce a osmažíme jako klasická volská oka, můžeme použít i lívanečník. Posypeme česnekovou solí a pálivou paprikou. Pak rozdělíme na 4 díly

  3. Každý toast potřeme rajčatovým pyré (případně kečupem), položíme porci vejce a posypeme čerstvou nebo sušenou petrželkou

  4. Opečený toast s vejcem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!