Francouzská cibulačka s rokfórem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 100 g rokfór 400 ml bílé víno 60 ml olivový olej 400 ml masový vývar 4 ks cibule šalotka 4 plátky bílý toastový chléb podle chuti sůl čerstvá petrželka čerstvě mletý pepř
Postup Francouzská cibulačka s rokfórem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, orestujeme ji na rozpáleném oleji do zezlátnutí a přidáme čerstvě mletý pepř. Cibuli zalijeme bilým vínem a necháme chvíli odvařit alkohol. Přilijeme vývar a necháme chvíli provařit tak, aby cibule zůstala na skus.
Hrnec se základem na cibulačku stáhneme z plotny, dochutíme solí a nasekanou petrželkou.
Toasty nasucho opečeme a v troubě je necháme zapéct s kvalitním sýrem - rokfórem.
Francouzskou cibulačku podáváme přímo s rozpečenými toasty v polévce, ale můžeme je i servírovat zvlášť. Cibulačku podáváme opravdu horkou, aby se v ní sýr roztékal.