Francouzská cibulačka s rokfórem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
100 g rokfór
400 ml bílé víno
60 ml olivový olej
400 ml masový vývar
4 ks cibule šalotka
4 plátky bílý toastový chléb
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, orestujeme ji na rozpáleném oleji do zezlátnutí a přidáme čerstvě mletý pepř. Cibuli zalijeme bilým vínem a necháme chvíli odvařit alkohol. Přilijeme vývar a necháme chvíli provařit tak, aby cibule zůstala na skus.

  2. Hrnec se základem na cibulačku stáhneme z plotny, dochutíme solí a nasekanou petrželkou.

  3. Toasty nasucho opečeme a v troubě je necháme zapéct s kvalitním sýrem - rokfórem.

  4. Francouzskou cibulačku podáváme přímo s rozpečenými toasty v polévce, ale můžeme je i servírovat zvlášť. Cibulačku podáváme opravdu horkou, aby se v ní sýr roztékal.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!