Francouzská jehněčí kýta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 lžíce čerstvý tymián
3-4 kg jehněčí kýta bez kosti
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pivo
jalovec
med
bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso rozkrojíme, dobře ho potřeme 1 lžící oleje a ochutíme polovinou prolisovaného česneku, polovinou tymiánu, osolíme a opepříme. Srolujeme a svážeme maso kuchyňským motouzem. Vložíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme.

  2. Troubu předehřejeme na 190 °C, v horkovzdušné troubě ubereme 20 stupňů.

  3. V misce smícháme pivo, med, jalovec, zbytek česneku, tymiánu a bobkové listy. Nalijeme to kolem masa v pekáči a ten vložíme do trouby. Ihned snížíme teplotu na 160 °C (pamatujte na horkovzdušnou troubu). Každých 10 minut podléváme tekutinou v pekáči. Celková délka pečení francouzské jehněčí pečeně je 30 minut na kilo masa. Takto postupujeme, chceme-li maso středně udělané, tak jak je vlastně jehněčí nejlepší. Vnitřní teplota jehněčího je 55 - 57 °C.

  4. Pekáč vyjmeme z trouby, maso volně přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout před nakrájením.

  5. Francouzskou jehněčí kýtu podáváme s vlastní šťávou a bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!