Francouzská kuřecí polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl - - majoránka 1 ks cibule 2 ks cuketa 180 g nudle - - pepř mletý 1 l vývar drůbeží - - olej olivový 1 ks paprika červená 1 ks paprika zelená 300 ml protlak rajčatový 450 g prsa kuřecí
Postup Francouzská kuřecí polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Ve velikém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek a mícháme ještě tak jednu minutu. Přidáme červenou a zelenou papriku, zakryjeme a za občasného míchání dusíme tak 5 minut. Pak přidáme cukety a majoránku a dále několik minut dusíme, až cukety změknou. Přilijeme rajský protlak a drůbeží vývar a přivedeme k varu. Přidáme těstoviny (tagliatelle) a nakrájené kuře, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme asi 10 minut. Dochutíme solí a troškou pepře a podáváme se slanými sýrovými tyčinkami nebo a pečivem.