Francouzská palačinka - Crepes Suzzette recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
60 g máslo
0 cl pomerančový likér
3 dl pomerančová šťáva
4 ks palačinka

Postup přípravy receptu

  1. Do pánvičky nasypeme máslo, pak přidáme cukr a mícháme vidličkou tak dlouho, až se vytvoří na dně pánvičky hustý karamel.

  2. Do karamelu začneme postupně přilévat čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu. Pozor, šťáva a karamel se musí spojit a vytvořit omáčku. Do této hmoty přidáme celkem 4 kusy palačinek přeložených na čtvrtiny. Necháme je asi 1 minutu ohřát a nasáknout omáčkou. Pak přidáme pomerančový likér a flambujeme.

  3. Francouzské palačinky ihned servírujeme. Crepes Suzzette jíme co nejteplejší.

  4. Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!