Francouzská pochoutka z Normandie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g paštika z prasečí krve
podle chuti
5 stroužků česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
příloha
200 g salát
500 g bramborová kaše
na ozdobu
4 kopečky citronová zmrzlinka

Postup přípravy receptu

  1. Paštika z krve se dá také koupit v obchodě. Můžeme ji nahradit jelitem bez krup, sekanou nebo čistou prasečí krví.

  2. Prasečí krev okořeníme česnekem, solí a pepřem. Můžete přidat i majoránku nebo oregano, záleží na chuti. Takto ochucenou krev nalijeme do vaničky. Existuje několik možností, jak dál upravit krev. Můžeme ji udit, uvařit ve vodní lázni a nebo pomalu péct v troubě. Délka úpravy je podobná jako bychom pekli paštiku.

  3. Paštiku opečeme na troše olivového oleje. Jako přílohu přidáme trochu salátu, bramborovou kaši nebo pár brambor vařených ve smetaně a na vrh naložíme citronovou zmrzlinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!