Francouzská pochoutka z Normandie recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 400 g paštika z prasečí krve podle chuti 5 stroužků česnek sůl majoránka mletý černý pepř příloha 200 g salát 500 g bramborová kaše na ozdobu 4 kopečky citronová zmrzlinka
Postup Francouzská pochoutka z Normandie recept
Postup přípravy receptu
-
Paštika z krve se dá také koupit v obchodě. Můžeme ji nahradit jelitem bez krup, sekanou nebo čistou prasečí krví.
Prasečí krev okořeníme česnekem, solí a pepřem. Můžete přidat i majoránku nebo oregano, záleží na chuti. Takto ochucenou krev nalijeme do vaničky. Existuje několik možností, jak dál upravit krev. Můžeme ji udit, uvařit ve vodní lázni a nebo pomalu péct v troubě. Délka úpravy je podobná jako bychom pekli paštiku.
Paštiku opečeme na troše olivového oleje. Jako přílohu přidáme trochu salátu, bramborovou kaši nebo pár brambor vařených ve smetaně a na vrh naložíme citronovou zmrzlinu.