Francouzská vydatná zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 lžic hrášek
2 lžíce olej
2 ks brambory
1 plátek celer
1 l voda
0.5 ks cuketa
1 ks pórek
2 ks mrkev
4 listy kapusta
1 ks kedlubna
podle chuti
sůl
pažitka
polévkové koření
příloha
20 g máslo
sušené bylinky
4 ks bagetka

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na plátky, ostatní zeleninu na nudličky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu a osmahneme. Po pár minutách zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, vše osolíme, opepříme a povaříme doměkka.

  3. Hotovou zeleninovou polévku dochutíme libovolnými bylinkami, polévkovým kořením a doplníme nakrájenou pažitkou.

  4. Bagetu podélně rozkrojíme, na řezu potřeme máslem, posypeme sušenými bylinkami a pod grilem necháme zapéct.

  5. Vydatnou francouzskou zeleninovou polévku podáváme s právě dopečenou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!