Francouzská vydatná zeleninová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 lžic hrášek 2 lžíce olej 2 ks brambory 1 plátek celer 1 l voda 0.5 ks cuketa 1 ks pórek 2 ks mrkev 4 listy kapusta 1 ks kedlubna podle chuti sůl pažitka polévkové koření příloha 20 g máslo sušené bylinky 4 ks bagetka
Postup Francouzská vydatná zeleninová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na plátky, ostatní zeleninu na nudličky.
V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu a osmahneme. Po pár minutách zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené brambory, vše osolíme, opepříme a povaříme doměkka.
Hotovou zeleninovou polévku dochutíme libovolnými bylinkami, polévkovým kořením a doplníme nakrájenou pažitkou.
Bagetu podélně rozkrojíme, na řezu potřeme máslem, posypeme sušenými bylinkami a pod grilem necháme zapéct.
Vydatnou francouzskou zeleninovou polévku podáváme s právě dopečenou bagetkou.