Kuře s celerovým salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks kuře
olivový olej
2 lžíce provensálské koření
mletý černý pepř
celerový salát

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme a rozdělíme na jednotlivé porce. Maso posypeme provensálským kořením, mírně osolíme a opepříme. Zakapeme ho olivovým olejem a necháme v chladu uležet

  2. Připravíme si celerový salát (při jeho přípravě můžeme vynechat salám) - Celerový salát se salámem. Po dokončení ho necháme v míse chvíli uležet a upečeme si maso

  3. Nahřejeme si pekáček (kastrolek se silným dnem) a vložíme do něj porce připraveného kuřete. Kuře necháme chvíli opékat, pak ho otočíme a přikryjeme poklicí. Pečeme zvolna asi 20 - 30 minut, pak otočíme a dopečeme doměkka

  4. Kuřecí porce podáváme s vychlazeným a uleželým celerovým salátem, který mírně přelijeme vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!