Francouzské karamelové kočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 ml olej
6 ks vejce
1 lžíce kakao
300 ml mléko
1 l voda
7 ks bílek
1 balíček prášek do pečiva
130 g cukr krystal
6 lžic cukr krystal
1 ks vanilkový cukr
5 lžic polohrubá mouka
2 ks šlehačka v prášku
3 ks zlatý klas
na ozdobu
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, přidáme olej, žloutky a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou posypaný plech a upečeme.

  2. Větší část vody dáme vařit, přidáme 70g krystalového a balíček vanilkového cukru a ve zbývající vodě rozmíchané Zlaté klasy. Do horké kaše postupně zapracujeme sníh ze 7 bílku a 60 g cukru. Do poloviny nádivky vmícháme kakao. Na těsto natřeme nejprve světlou a pak tmavou nádivku a nakonec šlehačkový krém.

  3. Šlehačkový krém: cukr zkaramelizujeme na pánvičce, zalijeme mlékem a rozvaříme. Do vychladnutého přidáme šlehačku v prášku a vyšleháme mixérem do tuha.

  4. Povrch ozdobíme strouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!