Francouzské karamelové kočky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 ml olej 6 ks vejce 1 lžíce kakao 300 ml mléko 1 l voda 7 ks bílek 1 balíček prášek do pečiva 130 g cukr krystal 6 lžic cukr krystal 1 ks vanilkový cukr 5 lžic polohrubá mouka 2 ks šlehačka v prášku 3 ks zlatý klas na ozdobu strouhaná čokoláda
Postup Francouzské karamelové kočky recept
Postup přípravy receptu
-
Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh, přidáme olej, žloutky a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Těsto rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a moukou posypaný plech a upečeme.
Větší část vody dáme vařit, přidáme 70g krystalového a balíček vanilkového cukru a ve zbývající vodě rozmíchané Zlaté klasy. Do horké kaše postupně zapracujeme sníh ze 7 bílku a 60 g cukru. Do poloviny nádivky vmícháme kakao. Na těsto natřeme nejprve světlou a pak tmavou nádivku a nakonec šlehačkový krém.
Šlehačkový krém: cukr zkaramelizujeme na pánvičce, zalijeme mlékem a rozvaříme. Do vychladnutého přidáme šlehačku v prášku a vyšleháme mixérem do tuha.
Povrch ozdobíme strouhanou čokoládou.