Gnocchi s bylinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks žloutek
40 g parmazán
mletý pepř
200 g zakysaná smetana
2 ks jarní cibulka
100 g celozrnná mouka
500 g vařené brambory ve slupce
50 g pšeničná krupice
5 lžic směs bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a rozmačkáme. Pak je smícháme s prosátou moukou, krupicí rozšlehaným vejcem a žloutkem a osolíme. Vypracujeme ve vláčné těsto.

  2. Jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Směs bylinek - pažitka, bazalka, oregano, petrželka - opereme, osušíme a nasekáme nadrobno. Máslo rozpustíme na pánvi, cibulku na ní krátce osmahneme, přidáme smetanu, nastrouhaný sýr a povaříme na mírném ohni. Do omáčky přidáme sekané bylinky, osolíme, opepříme a na mírném ohni udržujeme teplé.

  3. Z těsta pomocí malých lžiček tvarujeme nočky, které vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch. Vyndaváme je děrovanou naběračkou.

  4. Gnocchi rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou. Gnocchi s bylinkovou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!