Jehněčí s mátovým máslem a kaší recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 lžíce máslo 1 kg brambory 4 lžíce smetana 1 špetka šafrán 5 lístků máta 4 plátky jehněčí kýta 0,5 lžic mletý kmín 1 špetka mletý černý pepř 2 lžíce čerstvá máta
Postup Jehněčí s mátovým máslem a kaší
Postup přípravy receptu
-
Brambory vaříme v mírně osolené vodě ve velkém hrnci 15 minut, dokud nezměknou. Mezitím smícháme máslo, nasekanou mátu, kmín, trochu pepře a necháme vychladit. Smetanu s troškou šafránu dáme do malého kastrůlku, zvolna prohřejeme a stáhneme z ohně
Gril předehřejeme na vysokou teplotu. Plátky jehněčího okořeníme a grilujeme z každé strany 4 - 5 minut, dokud nejsou propečené. Opečené maso zakryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím slijeme brambory, rozmačkáme je, přidáme zbývající máslo, smetanu se šafránem a dochutíme
Připravené mátové máslo vyjmeme z chladničky, rozdělíme na jednotlivé plátky masa a necháme chvilku prohřát na grilu, až se máslo rozpustí. Maso servírujeme s bramborovou kaší politou vypečenou štávou z masa. Zdobíme snítkami máty
Recept vystačí na 4 porce
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky