Gothaj v černém pivu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks červená cibule
400 g gothaj
2 ks zelená chilli paprička
nálev
2 lžíce cukr
1 lžička sůl
3 dl ocet
2 lžíce sójová omáčka
1 lžička mletý koriandr
3 dl černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku necháme svařit ocet s cukrem a solí. Přidáme pivo, sójovou omáčku, koriandr a necháme přejít varem.

  2. Salám oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na dílky. Jednu chilli papričku podélně rozkrojíme a druhou nakrájíme na plátky.

  3. Do litrové sklenice naskládáme střídavě cibuli, papričku a salám. Zalijeme vychladlým nálevem a necháme alespoň týden uležet.

  4. Gothaj v černém pivu podáváme jako dobrou chuťovku s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!