Gothaj v černém pivu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks červená cibule 400 g gothaj 2 ks zelená chilli paprička nálev 2 lžíce cukr 1 lžička sůl 3 dl ocet 2 lžíce sójová omáčka 1 lžička mletý koriandr 3 dl černé pivo
Postup Gothaj v černém pivu recept
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku necháme svařit ocet s cukrem a solí. Přidáme pivo, sójovou omáčku, koriandr a necháme přejít varem.
Salám oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Cibuli oloupeme a nakrájíme na dílky. Jednu chilli papričku podélně rozkrojíme a druhou nakrájíme na plátky.
Do litrové sklenice naskládáme střídavě cibuli, papričku a salám. Zalijeme vychladlým nálevem a necháme alespoň týden uležet.
Gothaj v černém pivu podáváme jako dobrou chuťovku s čerstvým chlebem.