Grilovaná masová lízátka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
strouhanka
1 hrst petrželka
500 g mleté hovězí maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
na obalení
hladká mouka nebo strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s nahrubo nasekanou petrželkou, mletou paprikou, solí a pepřem. Přidáme rozmíchané vajíčko a strouhanku podle potřeby.

  2. Takto vzniklou směsí obalíme špejle nebo grilovací jehly a lehce obalíme v mouce. Pokud chceme křupavější variantu, obalíme tyčinky ve strouhance místo mouky. Dáme si pozor, aby maso bylo rovnoměrně rozloženo.

  3. Masové tyčinky (lízátka) grilujeme přibližně 5 minut z každé strany.

  4. Grilovaná masová lízátka podáváme jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!