Grilovaná volská oka se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks vejce 60 g anglická slanina 20 g olej na smažení na ozdobu pažitka na potření kečup podle chuti mletý černý pepř
Postup Grilovaná volská oka se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív si z alobalu vystřihneme čtyři oválné fólie a upravíme je do tvaru pánviček. Plátky anglické slaniny nařízneme jako hřebínky.
Na každý alobal dáme trochu oleje a vyklepeme dvě vejce, osolíme a okořeníme. Plátky anglické slaniny poklademe na rozehřátý rošt i s vejci a grilujeme tak dlouho, až bílky se srazí a žloutky zůstanou měkké.
Hotová grilovaná oka přeložíme na teplé talíře, pokapeme kečupem. Na každé vejce položíme hřebínek osmažené slaniny a posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou.
Grilovaná volská oka se slaninou podáváme s banketkou nebo jiným slaným pečivem.