Grilovaná zelenina se sýrem bocconcini recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks rajče 2 ks lilek 2 lžíce ocet balzamico 0.3 šálku olivový olej 1 ks červená kapie podle chuti bazalka mletý pepř mořská sůl sýr bocconcini
Postup Grilovaná zelenina se sýrem bocconcini recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Lilek nakrájíme na 1,5 cm silné plátky. Papriku rozčtvrtíme. Rajčata nakrájíme na 1 cm silné plátky.
Rozpálíme plotnu grilu a lehce potřeme olejem. Plátky lilku potřeme olejem a grilujeme je 2 - 3 minuty z každé strany. Kapii vložíme pod gril a opékáme, dokud slupka nezčerná. Poté ji nakrájíme na tenké proužky. Plátky rajčat potřeme olejem, opepříme, položíme na lehce vymaštěný plech a pozvolna pečeme asi 20 - 30 minut v troubě předehřáté na 150 °C.
Na servírovací tác položíme vždy 2 plátky lilku, na ně 3 proužky kapie, 3 kolečka rajčete, 3 plátky sýra bocconcini nebo mozzarelly a další 2 proužky kapie. Grilovanou zeleninu ozdobíme lístky bazalky.
Na dresink smícháme olej s octem a nakapeme na jednotlivé porce. Těsně před podáváním dostatečně osolíme a opepříme.
Grilovanou zeleninu se sýrem bocconcini podáváme s křupavým italským chlebem.