Grilované jehněčí kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks jehněčí kotlety
marináda
1 stroužek česnek
2 ks cibule
tymián
bazalka
4 dl červené víno
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme marinádu. Oloupeme si cibuli a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme bazalku, tymián a červené víno.

  2. Maso naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Po stranách kotlety na několika místech nařízneme. Takto připravené je vložíme do marinády a uložíme přikryté do chladničky, kde je necháme marinovat do druhého dne.

  3. Druhý den jehněčí kotlety grilujeme na roštu potřeným olejem. Kotlety zakapeme několika kapkami oleje a ogrilujeme zhruba 4 - 5 minut z každé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!