Grilované špízy s vepřovou panenkou a jarní cibulkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 - 6 lžic olej
sůl
150 g anglická slanina
6 ks jarní cibule
drcený tymián
600 g vepřová panenka
mletý černý pepř
2 ks barevná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Hlavičky jarních cibulek očistíme a podle velikosti rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtiny. Maso a cibulky vložíme do velké mísy, osolíme, ochutíme pepřem a tymiánem, promícháme s olejem a necháme v chladu 2 hodiny odležet

  2. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na kousky stejně velké jako maso. Na jehly, nebo předem namočené špejle, střídavě napichujeme slaninu, maso, cibuli a papriku a nakonec špízy potřeme zbývajícím olejem, ve kterém bylo maso naložené

  3. Gril roztopíme na střední teplotu a rošt potřeme slaninou. Špízy opékáme z každé strany přibližně 5 - 8 minut. Pak opečené špízy zabalíme do alobalu necháme ještě asi 5 - 7 minut odpočinout

  4. Grilované špízy s vepřovou panenkou a jarní cibulkou podáváme jako hlavní chod při grilovací párty. Jako přílohu můžeme zvolit pečené brambory nebo pečivo a oblíbené omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!