Grilované vepřové řízky se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 4 lžíce olej 1 lžička sůl 2 ks paprika 2 ks cibule 4 ks rajče 1 ks lilek bobkový list pepř 2 lžíce sekaná petrželka 1 lžíce citronová šťáva 1 lžička mletá sladká paprika 4 lžíce pochoutková hořčice 8 plátků vepřové maso (po 80g)
Postup Grilované vepřové řízky se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky. Stranou si odložíme 20 g cibule. Cibuli smícháme s česnekem a půlkou rozdrceného bobkového listu. Ochutíme citronovou šťávou, kořením a doplníme o lžíci oleje. Tímto jsme si připravili marinádu.
Zbylou cibuli smícháme s hořčicí.
Marinádou maso potřeme a marinujeme asi 1 hodinu při pokojové teplotě.
Lilek nakrájíme na kostky, promícháme s 1/2 lžičkou soli. Omyté papriky nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semena, rajčata rozpůlíme. Lilek osušíme a opečeme do zesklovatění na lžíci oleje, papriky na 2 lžících oleje. Osolíme a opepříme.
Hořčici a zeleninu připravíme k podávání. Z masa seškrábneme marinádu a pomažeme jí půlky rajčat. Povrch posypeme petrželkou. Maso osušíme a grilujeme s rajčaty. Vepřové řízky se zeleninou grilujeme asi 3 - 4 minuty zhruba 6 - 7 cm od zdroje tepla.