Grilovaný losos na pomerančích recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 špetky sůl
1 ks pomeranč
4 plátky losos
1 lžíce olivový olej
1 špetka čerstvě mletý pepř
1 hlávka listový salát

Postup přípravy receptu

  1. Plátky lososa pomažeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Takto připravené plátky lososa vložíme na rozpálený gril nejprve kůží dolů. Po pár minutách plátky otočíme. Mezitím si vymačkáme šťávu z pomeranče

  2. Až začne maso růžovět, obrátíme plátky lososa opět kůží dolů, pokapeme je šťávou z pomeranče a necháme ještě chvilku grilovat

  3. Mezitím si připravíme salát. Listy salátu omyjeme, nakrájíme na menší kousky nebo natrháme, zalijeme trochou olivového oleje, osolíme a pokapeme šťávou z pomerančů

  4. Hotové plátky grilovaného lososa na pomerančích podáváme s připraveným salátem a můžeme přidat i na plátky nakrájený pomeranč.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!