Grilovaný losos ve sladké omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
1 kg losos bez kůže.
omáčka
5 dkg máslo
1 ks citron
50 ml olivový olej
tabasco
8 dkg hnědý cukr

Postup přípravy receptu

  1. Losos by měl být krásně růžový, čerstvý a bez kůže! Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Nejprve si připravíme "omáčku". Máslo, olej, cukr, citrónovou šťávu a tabasco (podle chuti) zahříváme, až se vše spojí. Směs nalijeme do pekáče a necháme zchladnout.

  3. Na šťávu vložíme připraveného lososa, několikrát jej obrátíme, aby se do něj omáčka vsákla a necháme asi půl hodiny marinovat.

  4. Pak lososa vyjmeme z marinády a opečeme na pánvi případně na grilu.

  5. Na talíři zdobíme citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!