Guláš s cuketou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 dl vývar
2 ks cibule
1 ks cuketa
800 g vepřová plec
podle chuti
sůl
kmín
voda
mletý pepř
hladká mouka
mletá paprika
podle potřeby
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na tuku.

  2. Vepřovou plec nakrájíme na kousky, přidáme k cibuli a orestujeme po všech stranách. Základ guláše ochutíme mletou paprikou, kmínem a podlijeme vodou nebo vývarem. Za občasného míchání maso dusíme téměř doměkka.

  3. Cuketu nakrájíme na špalíčky a přidáme k masu. Společně krátce podusíme. Když se všechna šťáva vydusí, změklé maso a cuketu vyndáme. Základ zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a ještě za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Maso a cukety vrátíme do kastrolu, prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Guláš s cuketou podáváme s knedlíkem, chlebem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!