Guláš s kořením na divočinu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl majoránka 3 ks cibule tymián 3 lžíce sádlo 1 lžíce hladká mouka chilli koření 500 g hovězí maso přední mletý kmín 2 lžíce rajský protlak mletý černý pepř 2 lžičky koření Divočina
Postup Guláš s kořením na divočinu
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, nebo prolisujeme
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme česnek a kostky masa a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne a nezbělá. Zasypeme kořením, posolíme, podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni pod pokličkou. Často kontrolujeme a průběžně podléváme malými dávkami vody nebo masitého vývaru. Když je maso dostatečně měkké, necháme šťávu vysmahnout na tuk, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, než se šťáva zapraží a zabarví. Přidáme rajský protlak, promícháme, podlijeme znovu vodou a krátce povaříme. Guláš ještě můžeme libovolně dochutit přidáním uvedeného koření nebo i česneku
Guláš s kořením na divočinu podáváme s knedlíky,či chlebem.Vhodnou přílohou je i rýže nebo těstoviny.