Guláš s kořením na divočinu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
majoránka
3 ks cibule
tymián
3 lžíce sádlo
1 lžíce hladká mouka
chilli koření
500 g hovězí maso přední
mletý kmín
2 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř
2 lžičky koření Divočina

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, nebo prolisujeme

  2. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme česnek a kostky masa a za stálého míchání opékáme, dokud se maso nezatáhne a nezbělá. Zasypeme kořením, posolíme, podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni pod pokličkou. Často kontrolujeme a průběžně podléváme malými dávkami vody nebo masitého vývaru. Když je maso dostatečně měkké, necháme šťávu vysmahnout na tuk, zaprášíme hladkou moukou a mícháme, než se šťáva zapraží a zabarví. Přidáme rajský protlak, promícháme, podlijeme znovu vodou a krátce povaříme. Guláš ještě můžeme libovolně dochutit přidáním uvedeného koření nebo i česneku

  3. Guláš s kořením na divočinu podáváme s knedlíky,či chlebem.Vhodnou přílohou je i rýže nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!