Tvarohovo-vanilková vánočka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 150 g máslo 50 ml rum 150 ml mléko 70 g rozinky 2 balíčky prášek do pečiva 1 kostka tvaroh 150 g cukr moučka cukr moučka 450 g hladká mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1 balíček vanilkový pudinkový prášek 1 ks celá vanilka
Postup Tvarohovo-vanilková vánočka
Postup přípravy receptu
-
Rozinky namočíme do rumu. Vanilkový lusk opatrně nařízneme, nožem vyloupeme vanilku a rozmícháme ji v mléce
Tvaroh rozmačkáme se změklým máslem, cukrem i vejci
Mouku smícháme s pudinkovým práškem i práškem do pečiva, přidáme tvarohovou hmotu a rozinky s rumem. Přilijeme vanilkové mléko a vypracujeme vláčné těsto
Formu na vánočku dobře vymažeme a vysypeme moukou. Naplníme do ní připravené těsto a povrch uhladíme
Tvarohovo-vanilkovou vánočku pečeme v předehřáté troubě (na 220°C)asi 50-60 minut na 150 °C. Po půl hodině pečení vánočku přikryjeme alobalem. Vánočku poté necháme ve formě ještě "dojít" v teplé troubě
Vánočku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji opatrně vyklopíme
Tvarohovo-vanilkovou vánočku pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.