Hovězí kostky s hořčicovo-koprovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 2 lžíce máslo 50 - 80 ml smetana 1 lžíce med 2 lžíce plnotučná hořčice 2 lžíce hladká mouka 1/4 lžičky citronová šťáva mletý černý pepř 2 lžíce čerstvý kopr 800 g hovězí zadní maso
Postup Hovězí kostky s hořčicovo-koprovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme hořčicovou směs. Drobně nasekaný kopr promícháme s hořčicí, medem a citronovou šťávou. Maso očistíme, nakrájíme na kostky osolíme, opepříme, promícháme s hořčicovou směsí a olejem necháme asi 2 hodiny odležet
Odleželé maso zprudka orestujeme na oleji ze všech stran dozlatova. Pak k masu přidáme máslo a mouku a vše orestujeme dorůžova. Orestované maso podlijeme vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka. Hořčicovo-koprovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Vše prohřejeme, ale již nevaříme
Hovězí kostky rozdělíme na porce, přelijeme hořčicovo-koprovou omáčkou a podáváme s opečeným s bramborem.