Guláš s kysanou smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - tuk
2 ks cibule
- - mouka hladká
100 ml smetana kysaná
- - pepř mletý
250 g maso vepřové
250 g zelí kysané
- - paprika mletá
250 g maso uzené

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy masa nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zpěnit na tuku v kastrolu. Jakmile zrůžoví, přidáme vepřové maso a trochu osolíme. Zaprášíme sladkou paprikou a necháme chvíli restovat. Poté přidáme uzené maso, kysané zelí, opepříme a podlijeme vodou, pod poklicí dusíme doměkka. Mouku zašleháme do kysané smetany a zahuštěnou smetanu nalijeme na masový základ. Zamícháme a necháme povařit. Hotový guláš podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!