Guláš s vínem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
nové koření
1 špetka pepř
250 ml červené víno
4 lžíce sladká paprika
500 g vepřová plec
1 lžička drcený kmín
2 cibule krájená nadrobno
tuk nebo olej
hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli najemno vložíme do hrnce a osmažíme dozlatova, přidáme vepřové maso na širší nudličky (nejlépe plec), sůl, pepř, kmín, nové koření, osmahneme a zaprášíme sladkou paprikou

  2. Přidáme asi 200-250ml červeného vína a dusíme do změknutí. Když je maso krásně měkké omáčku zahustíme světlou jíškou (voda+hl.mouka), povaříme 5 minut a dochutíme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, ale hodí se také těstoviny nebo čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!