Guláš s vínem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl nové koření 1 špetka pepř 250 ml červené víno 4 lžíce sladká paprika 500 g vepřová plec 1 lžička drcený kmín 2 cibule krájená nadrobno tuk nebo olej hladká mouka na zahuštění
Postup Guláš s vínem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli najemno vložíme do hrnce a osmažíme dozlatova, přidáme vepřové maso na širší nudličky (nejlépe plec), sůl, pepř, kmín, nové koření, osmahneme a zaprášíme sladkou paprikou
Přidáme asi 200-250ml červeného vína a dusíme do změknutí. Když je maso krásně měkké omáčku zahustíme světlou jíškou (voda+hl.mouka), povaříme 5 minut a dochutíme. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem, ale hodí se také těstoviny nebo čerstvé pečivo.