Guláš strýce z Vysočiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
2-3 ks feferonka
0.5 l vývar z masoxu
1 kelímek zakysaná smetana
2 ks zelená paprika
10 dkg prorostlá slanina
0.5 lžičky mletá sladká paprika
25 dkg vepřový bok
35 dkg skopové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Prorostlou slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme nakrájené maso a společně dále restujeme. Směs osolíme, opepříme, přidáme na nudličky nakrájené papriky i feferonky a posypeme mletou paprikou. Zalijeme vývarem z masoxu a zvolna dusíme doměkka.

  2. Guláš strýce z Vysočiny zalijeme smetanou a jen krátce prohřejeme. Nakonec podle chuti osolíme.

  3. Guláš strýce z Vysočiny podáváme s knedlíkem nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!