Guláš strýce z Vysočiny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks cibule 2-3 ks feferonka 0.5 l vývar z masoxu 1 kelímek zakysaná smetana 2 ks zelená paprika 10 dkg prorostlá slanina 0.5 lžičky mletá sladká paprika 25 dkg vepřový bok 35 dkg skopové maso podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Guláš strýce z Vysočiny recept
Postup přípravy receptu
-
Prorostlou slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Přidáme nakrájené maso a společně dále restujeme. Směs osolíme, opepříme, přidáme na nudličky nakrájené papriky i feferonky a posypeme mletou paprikou. Zalijeme vývarem z masoxu a zvolna dusíme doměkka.
Guláš strýce z Vysočiny zalijeme smetanou a jen krátce prohřejeme. Nakonec podle chuti osolíme.
Guláš strýce z Vysočiny podáváme s knedlíkem nebo s chlebem.