Guláš v troubě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 1 kg cibule 1 l voda 1 kostka masox 1 balíček gulášové koření 1 kg vepřové maso 1 lžíce mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika podle chuti sůl
Postup Guláš v troubě recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové nebo hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Nakrájené maso a nakrájenou cibuli s česnekem dáme do větší mísy, přidáme mletou sladkou a pálivou papriku, mletý pepř, gulášové koření, sůl a dobře promícháme. Kostku masoxu rozmícháme v litru vody a nalijeme také do mísy a promícháme. Část cibule můžeme před uložením do pekáče osmahnout dozlatova, guláš má potom výraznější chuť. Můžeme přidat i dobrou klobásu.
Guláš dáme na pekáč, zakryjeme poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 200 - 220 °C a dusíme. Vepřové maso dusíme 1 hodinu a hovězí 1,5 - 2 hodiny. Na závěr můžeme podle potřeby zahustit. Pozor, troubu neotvíráme a guláš nemícháme!
Guláš připravený v troubě podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo s chlebem.