Guláš v troubě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 kg cibule
1 l voda
1 kostka masox
1 balíček gulášové koření
1 kg vepřové maso
1 lžíce mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové nebo hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Nakrájené maso a nakrájenou cibuli s česnekem dáme do větší mísy, přidáme mletou sladkou a pálivou papriku, mletý pepř, gulášové koření, sůl a dobře promícháme. Kostku masoxu rozmícháme v litru vody a nalijeme také do mísy a promícháme. Část cibule můžeme před uložením do pekáče osmahnout dozlatova, guláš má potom výraznější chuť. Můžeme přidat i dobrou klobásu.

  3. Guláš dáme na pekáč, zakryjeme poklicí, vložíme do trouby vyhřáté na 200 - 220 °C a dusíme. Vepřové maso dusíme 1 hodinu a hovězí 1,5 - 2 hodiny. Na závěr můžeme podle potřeby zahustit. Pozor, troubu neotvíráme a guláš nemícháme!

  4. Guláš připravený v troubě podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!